logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

Бројач посета

2327771
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
46
876
2154
11938
22332
2327771
Филтер
 • ЈЕДИНСТВЕНА СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА НИС А.Д. НЕ ПРИХВАТА ПРЕДЛОГ НОВОГ СТАНДАРДА ЗА КВАРТАЛНИ И ГОДИШЊИ БОНУС

  Одбор Јединствене синдикалне организације НИС а.д. је на седници одржаној 22.12.2012.године разматрао предлог новог Стандарда за квартални и годишњи бонус за запослене у НИС а.д. Након разматрања једногласно је усвојен следећи закључак...

 • НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОН

  Репрезентативни синдикати НИС а.д. упутили су захтев генералном директору да се у складу са чланом 14. Социјалног програма за НИС а.д. одобри исплата новогодишњег поклона у висини од 50% од просечне зараде Послодавца из месеца који претходи исплати.
  Такође, предложили су да се исплата новогодишњег поклона изврши до 24.12.2010. године.

 • РАДНО ВРЕМЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА

  На основу Одлуке Генералног директора НИС а.д. Кирила Кравченка, у периоду новогодишњих празника, запосленима који нису ангажовани на радним местима са непрекидним процесом производње, утврђују се следећи дани одмора:
  • Нерадни дани су 1, 2. и 3. јануар (Нова година) и 7. јануар 2011. године (први дан Божића)
  • Утврђени су додатни дани одмора: 4, 5. и 6. јануар 2011. године
  Запосленима НИС а.д. Нови Сад којима буду одобрени додатни дани одмора у складу са тачком 1. Одлуке, трајање редовног годишњег одмора за  2010-2011. годину умањује се за три дана.
 • ИСПЛАТА БОЖИЋНИЦЕ 13. ЈАНУАРА

  Од послодавца смо добили одговор да ће новогодишњи поклон запосленима, ткз. Божићница, бити исплаћен 13.01.2011. године.
 • ДЕДА МРАЗ СТИЖЕ У НИС

  Представа за децу са Деда Мразом и подела новогодишњих пакетића за НИС Матицу у Новом Саду одржаће се у недељу 26. децембра 2010. године, у Позоришту Пословног центра НИС, са почетком у 11,00 часова.

  Запослени НИС Матице у Новом Саду, пакетиће могу да преузму од понедељка 20.12.2010. до петка 24.12.2010. у периоду од 12,00 до 14,00 часова у канцеларији број 53, на 8. спрату, крило Ц.

  Запослени који ће пакетиће преузети у недељу 26.12.2010, после представе, купон за пакетић могу преузети од среде, 22.12.2010. године, у периоду од 11,00 до 15,00 часова у канцеларији број 53, на 8. спрату, крило Ц.
 • ПРОДУЖЕН РОК ЗА ОТПЛАТУ СТАМБЕНИХ КРЕДИТА ДО 12. ЈАНУАРА 2011

  Продужен је рок за отплату стамбених кредита. Сви који су поднели Захтев, а уплату по понуди нису извршили, могу да измире своју обавезу чим се стекну услови за то, а најкасније до 12.01.2011. године.
 • НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОН ЗАПОСЛЕНИМА НИС А.Д.

  На основу члана 14. Социјалног програма НИС а.д. Генерални директор  НИС а.д. донео је Одлуку по којој се одобрава исплата новогодишњег поклона запосленима НИС а.д. у висини од 50% од просечне зараде послодавца из месеца који претходи исплати.
  Исплата ће се извршити у јануару 2010.године са исплатом кварталних премија.
 • СА САСТАНКА КОМИСИЈЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА ДОБРОВОЉНОГ ОДЛАСКА ЗАПОСЛЕНИХ

  Комисија за реализацију програма добровољног одласка запослених састала се, како је и планирано, у понедељак, 28. децембра у Новом Саду. На састанку су представници менаџмента и синдиката размотрили резултати друге фазе програма у којој су право учешћа имали запослени у администрацији НАП-а, Југопетрола и комерцијалих делова НИС Петрола, као и запослени са инвалидитетом који из оправданих разлога нису могли да учествују у првој фази програма.
 • УГРОЖАВАЊЕ ПОЛОЖАЈА И ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ

  Упућен је допис Генералном директору НИС а.д. Кирилу Кравченку у коме се тражи прекид угрожавања положаја и права запослених...
 • КРШЕЊЕ СОЦИЈАЛНОГ ПРОГРАМА И ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ СЛУЖБЕ ЗА КЕТЕРИНГ

  Јединствена синдикална организација НИС а.д. Нови Сад упутила је следећи допис Генералном директору НИС а.д. Кирилу Кравченку и Директору Функције за организациона питања Јурију Масијанском...
 • УКИНУТО КОМЕНТАРИСАЊЕ ЧЛАНАКА НА САЈТУ

  Због све чешћих неумесних коментара и коментара који се не односе на чланаке у којима су написани, постало је бесмислено даље постојање оваквог вида комуникације. За потребе дискусије и даље у функцији остаје форум.
 • НЕРАДНИ ДАНИ ЗА НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ

  На основу Одлуке генералног директора НИС-а Кирила Кравченка, у периоду новогодишњих празника, за запослене у НИС а.д. одмор ће трајати од 1. до 10. јануара.
 • НАФТНО - ГАСНИ СПОРАЗУМ (ПОТПИСАНА ДОКУМЕНТА)

  Преузмите потписани уговор:

  као и прилоге:

  Такође, можете преузети и Меморандум за "Банатски двор" и Споразум за "Јужни ток":

 • ПАРАФИРАН УГОВОР О ПРОДАЈИ И КУПОВИНИ АКЦИЈА НИС-А
  ПОТПИСИВАЊЕ У МОСКВИ 24.12.2008.

  23.12.2008. године у Београду одржана је заједничка седница Одбора ЈСО НИС а.д. и Председништва ЈСО НИС Нафтагас, са челним људима НИС а.д: генералним директором Милошем Сарамандић и председником Управног одбора Бисерком Јевтимијевић - Дрињаковић и представницима Преговарачког тима Владе Србије за продају 51% вредности НИС а.д. Бориславом Стефановић, Душаном Бајатовић и Душаном Мракић.

 • УСВОЈЕН ЗАКОН О ПОДЕЛИ БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА

  Скупштина Србије усвојила је Закон о праву на бесплатне акције и новчану накнаду коју грађани остварују у поступку приватизације. Комплетан Закон можете преузети овде , а усвојене амандмане овде .

 • АНАЛИЗА ШТРАЈКАЧКИХ АКТИВНОСТИ СИНДИКАТА НИС А.Д.

  На заједничкој седници Одбора ЈСО НИС а.д. и Централног штрајкачког одбора НИС а.д, одржаној 24.12.2007.године, усвојена је следећа анализа активности синдиката у вези са предлогом Закона о праву на бесплатне акције и проширеним штрајкачким захтевима:

 • Управни одбор НИС а.д. Нови Сад на захтев ЈСО НИС а.д. Нови Сад, ЈСО НИС Нафтагас и УГС НИС Независност на данашњој седници усвојио је одлуку о повећању зарада запослених и стимулативним отпремнинама. Пошто је испуњена већина захтева Централног штрајкачког одбора, а на основу постигнутог споразума са послодавцем, штрајк запослених у НИС а.д. и даље остаје замрзнут до усвајања амандмана на седници Народне Скупштине.
  Детаљне информације наћиће се ускоро у Билтену ЈСО НИС а.д, као и на сајту.

 • РЕЗИМЕ ДАНАШЊЕГ САСТАНКА

  На данашњем састанку, одржаном у просторијама Министарства за финансије, којем су присуствовали представници  Министарства финансија, представници пословодства НИС-а и представници синдиката у НИС-у,  разматрани су проширени захтеви  Централног штрајкачког одбора Нафтне индустрије Србије и закључено је следеће:

 • Са састанка одржаног код министра финансија Мирка Цветковића добили смо информацију да ће зајам за набавку огрева, зимнице и уџбеника, који је подељен запосленима у августу месецу, бити отписан. Сви запослени који нису узели позајмицу или цео износ исте, износ који им следује добиће 10. јануара 2008. године.
  Такође, сазнали смо и да ће повећање плата у 2008. години износити 6%. Детаљније информације о овим и осталим темама ускоро ће бити постављене на сајту.

 • ШТРАЈК СЕ ЗАМРЗАВА

  Централни штрајкачки одбор Нафтне и гасне привреде Србије НИС а.д. на састанку одржаном 20.12.2007.године донео је следеће Одлуке:
  1. Централни штрајкачки одбор синдиката Нафтне и гасне привреде Србије констатује да је Влада Републике Србије усвојила већину амандмана који су предложени од стране синдиката, чиме су највећим делом испуњени штрајкачки захтеви.
  2. Централни штрајкачки одбор, изузев синдикалне организације НИС РНП, замрзава своје активности на организацији штрајка, заказаног за 21.12.2007.године, све до момента када предложени амандмани буду усвојени од стране Скупштине Србије.
  3. Седница Централног штрајкачког одбора на којој ће се донети коначна Одлука о активностима у вези штрајка биће заказана након усвајања предложеног Закона на Народној Скупштини.
  4. У случају да предложени амандмани не буду усвојени, штрајкачке активности се одмрзавају у року од 48 часова.
  5. Централни штрајкачки одбор одустаје од штрајкачког захтева број 2. стратегије приватизације НИС-а, а с обзиром да је Влада Републике Србије одложила усвајање стратегије, синдикати задржавају право преговарања и активног учешћа у изради стратегије приватизације и доношења посебног Закона о приватизацији НИС а.д.
 • СЕДНИЦА ЦЕНТРАЛНОГ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА

  Седница Централног штрајкачког одбора синдиката Нафтне и гасне привреде Србије заказана је за четвртак 20.12.2007. године у 14.00 часова, на којој ће се направити резиме досадашњих преговора и донети коначна одлука о штрајку.

 • САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА СИНДИКАТА СА МИНИСТРОМ ФИНАНСИЈА

  Представници репрезентативних синдиката у НИС а.д. Нови Сад одржаће састанак са Министром финансија Владе Републике Србије Мирком Цветковићем, 19.12.2007. године у 15:00 часова.

  Теме које ће се разматрати на овом састанку:
  1. Отпис зајма за набавку огрева, зимнице и уџбеника
  2. Повећање зарада запосленима у НИС а.д.
 • СИНДИКАТ РАФИНЕРИЈЕ ПАНЧЕВО ЗАМРЗАО УЧЕШЋЕ У РАДУ ЈСО НИС А.Д.

  На седници Одбора ЈСО НИС а.д. Нови Сад, одржаној у Новом Саду, 17.12.2007. године, Вељко Жунић председник Синдикалне организације НИС РНП поднео је неопозиву оставку на место потпредседника ЈСО НИС а.д.
  Одбор Синдикалне организације НИС РНП, након одржане седнице 18.12.2007. године, донео је одлуку о замрзавању учешћа Организације синдиката НИС РНП у раду ЈСО НИС а.д.

 • На седници Централног штрајкачког одбора, одржаној у уторак 11.12.2007.године, Горан Такић поднео је оставку на место Председника Централног штрајкачког одбора синдиката Нафтне и гасне привреде Србије, на чије место је једногласно изабран Миленко Недић.

 • ЦЕНТРАЛНИ ШТРАЈКАЧКИ ОДБОР СИНДИКАТА НИС а.д.

  Централни штрајкачки одбор репрезентативних синдиката НИС а.д. донео је јединствену Одлуку на састанку одржаном 14.12.2007.године, да се све синдикалне организације у НИС а.д. изјасне о проширеним штрајкачким захтевима:
  1. Отпис зајма за набавку огрева, зимнице и уџбеника у 2007.години
  2. Повећање масе зарада за 2008. годину минимум 10%
  3. Стимулативне отпремнине у 2008.години
  4. Стамбени кредити за запослене у 2008.години
  5. Преиспитивање менаџерских уговора и издвајање из масе за зараде
  Неопходно је да све синдикалне организације писмено доставе званичан став своје организације до понедељка 17.12.2007.године до 10.00 часова, како би се на седници Одбора ЈСО НИС а.д. заказаној за 17.12.2007.годину донела одговарајућа Одлука.

 • ЦЕНТРАЛНИ ШТРАЈКАЧКИ ОДБОР СИНДИКАТА НАФТНЕ И ГАСНЕ ПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ

  Централни штрајкачки одбор Нафтне и гасне привреде Србије НИС а.д. донео је јединствене ставове на састанку одржаном 14.12.2007. године
  1. Централни штрајкачки одбор синдиката Нафтне и гасне привреде Србије једногласно констатује да је Влада Републике Србије усвојила већину амандмана који су предложени од стране синдиката, чиме су делимично испуњени штрајкачки захтеви.
  2. Централни штрајкачки одбор наставља своје активности на организацији штрајка, заказаног за 21.12.2007.године, све до момента када предложени амандмани буду усвојени од стране Скупштине Србије.
  3. Седница Централног штрајкачког одбора на којој ће се донети коначна Одлука о активностима у вези штрајка биће заказана телефонски.


 • АНАЛИЗА ВЕРЗИЈЕ ОД 6.12.2007.

  У првом делу овог текста анализирам само спорне чланове новог предлога , а у другом делу објашњавам додатне начелне замке овог и свих претходних предлога.
  Напомињем да целовитост анализе  подразумева ишчитавање четири текста ( овог, текста који је одговор на Лакићевићев текст у Блицу и два текста објављених на НСПМ (сви су вам достављени)).

 • БЕСПЛАТНИ САВЕТИ СУ УВЕК НАЈСКУПЉИ
  (НАРОЧИТО КАДА СЕ ТИЧУ БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА)

  Господин Мијат Лакићевић је у, иначе концизном, тексту објављеном у Блицу 2.12.2007. године под насловом „Незасити синдикати“ изнео низ неистина.  Рекао бих, ни мањег текста ни већих неистина. Идемо редом.

 • ИНФОРМАЦИЈА

  са састанка Преговарачког тима Самосталног синдиката енергетике и петрохемије и репрезентативних синдиката НИС а.д. представника Министарства економије и регионалног развоја одржаног 05.12.2007. године у 17.15 часова у згради Самосталног синдиката Србије на Тргу Николе Пашића у Београду.

 • ШТРАЈКАЧКЕ АКТИВНОСТИ ЗА НЕДЕЉУ ОД 03.12. ДО 07.12.2007.ГОДИНЕ

  Понедељак, 03.12.2007. године

  Послати дописе и тражити ХИТАН састанак са председником и потпредседником Владе Републике Србије, као и са ресорним министром.

  Уторак, 04.12.2007. године

  Састанак Републичког одбора енергетике и петрохемије Србије, договор око датума проглашења генералног штрајка, ако предложени закони прођу Републичку Владу.

  Среда, 05.12.2007. године

  Састанак синдиката јавних предузећа у Колубари.

  Четвртак, 06.12.2007. године

  Плаћени оглас (Проглас са Велике Скупштине одржане у СПЕНС-у) у дневним новинама: ПОЛИТИКА, ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ, ДНЕВНИК, БЛИЦ.

  Петак, 07.12.2007. године

   - Састанак Централног Штрајкачког одбора Нафтне и гасне привреде Србије
   - Конференција за штампу у Медија центру.

 • Са састанка Социјално - eкономског Савета Републике Србије, одржаног 30.11.2007. у Београду

  Социјално - економски савет није подржао предлоге Закона о приватизацији јавних предузећа и Закона о праву на бесплатне акције, које грађани остварују у поступку приватизације.

 • ОДРЖАН ЈЕ ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА ЗАПОСЛЕНИХ НАФTНЕ ИНДУСТРИЈЕ СРБИЈЕ
  „МИНУТ ЈЕ ДО ДВАНАЕСТ“


  Поштовани, 

  На основу Одлуке Централног штрајкачког одбора синдиката Нафтне и гасне привреде Србије број 30-181/07 о наставку штрајкачких активности, обавештавамо Вас да је дана 30.11.2007.године у времену од 12.00 до 13.00 часова успешно организован Штрајк упозорења окупљањем запослених НИС а.д. на следећи начин: