logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 49 гостију и 2 чланова

Питања

pitanja.gif

Бројач посета

2019117
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
1081
604
3237
20205
19694
2019117

ПРЕДЛОГ ЗА АНЕКСИРАЊЕ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

Генерални директор НИС а.д. доставио је репрезентативним синдикатима иницијативу за покретање поступка анексирања Колективног уговора за НИС а.д. Нови Сад. Прочитајте у целости...


„Поштоване колеге,

Након успешно окончаних преговора и закључења Колективног уговора за НИС а.д. Нови Сад, овим путем у име Послодавца, предлажем покретање поступка преговора у циљу закључења Анекса Колективног  уговора за НИС а.д. Нови Сад.

Одредбом члана 79. Колективног уговора за НИС а.д. Нови Сад који је закључен под бројем 07-4/83/1-3298/0 од 09.05.2011.године уговорили смо да ће се анексом тог документа утврдити висина отпремнине по години стажа запосленог и висина једнократне отпремнине у случају отказа уговора о раду због технолошких, економских или организационих промена у НИС а.д. Нови Сад.

Уважавајући тренутно важећи Социјални програм за НИС а.д. Нови Сад, са посебном пажњом се осврћем на нужност поштовања садржаја тог документа као саставног дела Уговора о продаји и куповини акција Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад.

С обзиром на потребу правовременог решавања питања отпремнине за запослене, која би била важећа по истеку Социјалног програма, од 1. јануара 2013.године, позивам Вас да формирањем преговарачких тимова започнемо процес преговора.

У смислу одредби члана 96. Колективног уговора позивам Вас да доставите предлог Ваших чланова у преговарачком тиму за израду нацрта анекса Колективног уговора за НИС а.д. Нови Сад, са жељом да формирамо заједнички преговарачки тим, те приступимо реализацији овог важног задатка за све нас.

У уверењу у успешност предстојећих преговора, наглашавам да ћемо следити законске параметре као и добру праксу Републике Србије, на досадашњим принципима партнерског односа.

НИС а.д. Нови Сад
Генерални директор
Кирил Кравченко“