Бројач посета

19694
2016486
ОДРЖАНА СКУПШТИНА МАЛИХ АКЦИОНАРА НИС-А

Дана 16.06.2010. године, у Београду, одржана је Скупштина малих акционара Нафтне индустрије Србије. На Скупштини су усвојени следећи закључци...

ДЕКЛАРАЦИЈА О БУДУЋЕМ РАДУ
  • Удружење будућих акционара Нафтне индустрије Србије остварило је свој циљ: да запослени и бивши запослени у Нафтној индустрији Србије постану њени акционари.
  • Позивамо све мале акционаре Нафтне индустрије Србије да нам се придруже у остваривању наредног циља: да нам се признају наша акционарска права и да заштитимо наше интересе.
  • Усмерићемо наше деловање:
  1. Да наши чланови увек имају информације које су им потребне;
  2. Да могу доносити одлуке које су у њиховом најбољем интересу;
  3. Да имамо увид у документа и пословне информације акционарског друштва;
  4. Да износимо наша мишљења и постављамо захтеве акционарском друштву када су у питању наша права и  интереси;
  5. Да у што већем броју учествујемо у раду и остварујемо право гласа у скупштини друштва;
  6. Да остварујемо право на дивиденду;
  7. Да нас морају третирати са пуним уважавањем и обезбедити нам место у   актима и пословању друштва.
  • Тражимо од Нафтне индустрије Србије да, у договору са удружењима мањинских акционара, унесе у своја правила корпоративног управљања заштиту положаја и права мањинских акционара и обезбеди сигурност њиховог положаја у компанији.
  • Захтевамо од већинског власника да се запослени акционари не доводе у ситуацију да морају да напусте Нафтну индустрију Србије, као што се то чини недавним одлукама менаџмента – и да одржи дата обећања приликом преузимања компаније. Очекујемо од већинског власника и његовог менаџмента да остваре обећања о развоју компаније,  лидерству у региону и сигурности запослења радника Нафтне индустрије Србије.
  • Тражимо да се што хитније расправи између већинских власника и реши питање губитка и укњижбе непокретне имовине Нафтне индустрије Србије, јер то обезвређује акције.
  • Тражимо од менаџмента компаније да не даје више изјаве о могућем паду вредности акција пред отварање акционарског друштва и прво трговање акцијама на берзи, јер то директно обара њихову будућу цену.
  • Позивамо наше чланове да се уздрже од трговања акцијама на берзи док се не реши питање губитка и непокретне имовине Нафтне индустрије Србије.
  • Позивамо све акционаре и њихова удружења да се удружимо и заједно делујемо у будућности.
Преузмите: