logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 26 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

Бројач посета

2330530
Данас
Јуче
Ове недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
466
733
4913
14697
22332
2330530
AГЕНЦИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ УПУТИЛА ЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ  ЗАПОСЛЕНИХ И БИВШИХ ЗАПОСЛЕНИХ КОЈИ ИМАЈУ ПРАВО НА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ

Јавни позив за пријављивање запослених и бивших запослених који имају право на бесплатне акције у НИС-у објављен је данас у Службеном гласнику, у дневним листовима који се дистрибуирају на целој територији Републике Србије и интернет страници Агенције за приватизацију.

Пријављивање за запослене, бивше запослене и пензионере у НИС-у ће трајати од 28. јануара до 30. марта 2008. године. Пријава за упис у евиденцију подноси се Агенцији за приватизацију преко филијале Националне службе за запошљавање. Пријављивање се обавља непосредно (лично) тако што се потписује пријава за упис у евиденцију у два примерка на обрасцу који има серијски број и који попуњава овлашћено лице Националне службе за запошљавање. Документа која ће запослени и бивши запослени  подносити филијали Националне службе за запошљавање су:

1. УВЕРЕЊЕ О ДРЖАВЉАНСТВУ КОЈЕ НИЈЕ СТАРИЈЕ ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ;
2. ФОТОКОПИЈА ЛИЧНЕ КАРТЕ;
3. ЛИЧНА КАРТУ НА УВИД;
4. ОВЕРЕНА ФОТОКОПИЈА РАДНЕ КЊИЖИЦЕ, И
5. ПОТВРДА О ОСТВАРЕНИМ ГОДИНАМА СТАЖА У ПРЕДУЗЕЋУ.

На инсистирање Синдиката, потврда о пребивалишту није потребна. Фотокопија радне књижице оверава се у кадровској служби предузећа а не у суду или општини, док пензионери оверавају фотокопије радне књижице у Републичком фонду ПИО. Потврду о оствареним годинама стажа такође издаје кадровска служба НИС-а, односно огранака и делова огранака.
У свим филијалама Националне службе за запошљавање запослени и бивши запослени могу се пријавити од 14 до 19 часова.
Непокретна и болесна лица пријављују се на бесплатни број Националне службе за запошљавање 0800 100 400, након чега ће их посетити комисија која ће извршити пријаву за бесплатне акције.
Додатне информације о начину евиденције за остваривање права на бесплатне акције могу се добити позивом на бесплатни број 0800 100 400, а такође се налазе и на сајту.