ИНФОРМАЦИЈА СА САСТАНКА СА ПОСЛОВОДСТВОМ НИС А.Д.

Дана 22.02.2012. године одржан је састанак председника репрезентативних Синдиката са представницима Послодавца (Д. Фоменко и Н. Стаменковић).

Теме које су разматране на састанку и закључци који су донети су следећи...

1. Повећање зарада у фебруару и током 2012. године по Бизнис плану - Предочено је од стране Послодавца да су по Бизнис плану предвиђене следеће корекције цене рада: фебруар 1%, јун 5% и новембар 9%, с тиме што исте зависе од резултата пословања и инфлације. На захтев Синдиката договорено је да се od 01. фебруарa цена рада повећа за 2%.
  2. Поштовање чл.56 Колективног уговора - исплата годишњег бонуса и зараде из добити - Договорено је да се годишњи бонус исплати најкасније до 10. априла, на основу Споразума који је потписан 2011. године за исплату годишњег бонуса. То значи да ће на исплату годишњег бонуса имати утицај основна зарада (50%), личне оцене са кварталних премија (40%) и оцене Блока у ком запослени ради (10%). Што се зараде из добити тиче она ће послужити да се покрију губици из претходних година.
  3. Исплата поклона колегиницама за 8. март - Договорено је да се за предстојећи празник жена колегиницама исплати 3.000 динара (бруто).
  4. Повећање зараде запосленима који раде у отежаним условима рада и радна места са повећаним ризиком по чл. 44 КУ - Договорено је, након што је ХСЕ доставио спискове радних места која су са повећаним ризиком, повећа запосленима зарада од 01.03. за 5%.
  5. Проблем запослених инвалида на АТП-у који путују на релацији Панчево - Земун - Чим се регулише проблем грејања у просторијама Плинара у Панчеву, 15 запослених инвалида ће бити пребачени у Плинару.
  6. Споразум о радно - правним односима запослених који прелазе у ћерке фирме блока Сервиси - Синдикати су доставили потписан предлог Споразума на који је само ХР доставио примедбе. Очекује се да генерални директор НИС-а потпише исти или достави конкретне примедбе, које ће размотрити Синдикати.
  7. Поштовање Уговора о пословно - техничкој сарадњи запослених који су прешли на рад код другог Послодавца приликом закупа бензинских станица - Договорено је да  се до 01.03. обави разговор са свим закупцима од стране НИС-а који не поштују Уговор и уколико га не буду поштовали у целости Уговор са истима ће бити раскинут.
  8. Пензионери за 2012, 2013, 2014. - Послодавац разматра могућност да запосленима који пуне један од услова за пензију у наведеном периоду понуди неку од опција ради добровољног одласка из Компаније.
  9. Стандард о кварталним премијама и Стамбени правилник - Синдикати су инсистирали да Стандарди не могу да се примене, јер нису дате сагласности на исти. Послодавац је напоменуо да се ради о експерименталној фази за Матицу и Производњу, што се тиче кварталних премија. Разговори о наведеним Стандардима се настављају, с обзиром да је г-дин Фоменко морао да оде на састанак са генералним директором.