logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

УЧЕШЋЕ ЗАПОСЛЕНИХ НИС А.Д. НА IX СПОРТСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ - АДА 2007

Спортска олимпијада радника Војводине, са скоро тридесетогодишњом традицијом, прерасла је у прави покрет изузетно организован и масован, који је током година окупио преко милион радника спортиста.

Прва олимијада одржана је у Новом Саду 1975, а потом Панчево 1979, Сремска Митровица 1983, Титов Врбас 1987, Кикинда 1991, Апатин 1995, Србобран 1999. и Бачка Топола 2003. године.

Ове године олимпијада је у Ади у времену од 04.07.2007. до 08.07.2007.


Олимпиjски циклус траје четири године, а право учешћа на Олимпијади стиче се низом такмичења и то КВАЛИФИКАЦИЈОМ преко општинских, зонских такмичења и такмичења на првенству Војводине, којe се одржава у другој години олимписког циклуса. Правилима такмичења одређено је да се након успеха на Општинском такмичењу организује зонско такмичење које чине неколико општина и успехом на овом такмичењу остварује се квалификација за учешће на олимпијади. Наши радници, од 2003. године, такмиче се четири године на Општинским, Зонским и Покрајинским такмичењима и само они који имају успех и спортски резултат квалификовали су се за Олимпијаду радника Војводине АДА 2007.


Ова врста такмичења односи се само на територију Војводине, те су се тако и на олимпијаду АДА 2007 пласирали радници делова НИС а.д. на овом простору.

На радничкој Олимпијади радници који су се квалификовали заступају и представљају своју Комапнију, али и град из кога долазе, тј. зону из које су се пласирали на такмичење.

Спортска олимпијада радника Војводине је највиши степен такмичења за раднике са ове територије и одржава се сваке четврте године по посебним правилима, програму и пропозицијама.

На IX СОРВ АДА 2007. од 04. до 08.07.2007. године пласирали – квалификовали су се из НИС а.д. следећи делови:

НИС а.д. огранак НИС Нафтагас и то у зони Нови Сад и зони Средњи Банат - укупно 83 радника
НИС а.д. огранак НИС Петрол Рафинерија ОД Рафинерија нафте Панчево у зони Панчево - укупно 85 радника
НИС а.д. огранак НИС Петрол Нафтагас промет Нови Сад из зоне Нови Сад
- укупно 32 радника
НИС а.д. огранак НИС Петрол Рафинерија ОД Рафинерија нафте Нови Сад
- укупно 50 радника

УКУПНО ИЗ НИС а.д квалификовало се 250 радника.

Пласман на IX Олимпијаду радника Војводине АДА 2007 остварен је:

НИС Петрол Рафинер
ија ОД Рафинерија нафте Нови Сад у појединачном наступу: куглање, стони тенис, пливање, стрељаштво, тенис, атлетика, и у екипним спортовима: стрељаштво, рукомет, одбојка, пикадо, стони тенис.
Зона НОВИ САД

НИС Нафтагас
Зона НОВИ САД
Конопац, одбојка, пикадо и пикадо појединачно.

Зона СРЕДЊИ БАНАТ - ЗРЕЊАНИН
Рукомет, атлетика, стони тенис, куглање, пливање, тенис, бич-волеј, одбојка

НИС Петрол Рафинерија ОД Рафинерија нафте Панчево
Зона ПАНЧЕВО
Фудбал, одбојка, рукомет, стрељаштво, спортски риболов, пикадо

НИС Петрол Нафтагас промет Нови Сад
Зона НОВИ САД
К
онопац жене, одбојка, пливање, пикадо, стрељаштво, стони тенис, кошарка

На захтев ЈСО НИС а.д. Генерални директор је за учеснике НИС а.д. обезбедио учешће радницима НИС а.д. који су се квалификовали да заступају своје делове на олимпијади радника Војводине АДА од 04.07. до 08.07.2007 године, обезбедио је и трошкове превоза на такмичење и за време такмичења, смештај и исхрану за време Олимпијаде, набавку опреме по одлуци комисија зона са ознакама зоне
, али обавезно и дела НИС-а који представљају.

Тако
ђе, на предлог синдиката, а у складу са Колективним уговором НИС а.д, Генерални директор НИС а.д. дао је сагласност за учеснике НИС а.д. на одсуствовање са посла због учешћа на спортском такмичењу, по одобрењу непосредних руководилаца, а у датом времену и у складу са распоредом рада.

Одобрена је и донациј
а довољне количине воде ЈАЗАК за наше такмичаре од стране послодавца.