ФИНАЛНО, АЛИ ЈОШ НЕ И КОНАЧНО

27.мајa у Новом Саду одржана је још једна рунда договора око Социјалног програма између представника менаџмента, који је предводио Милош Сарамандић, генерални директор НИС-а.д. и заступника репрезентативних синдиката.

После финалне понуде послодавца, за коју је Сарамандић рекао да није и коначна, договор у вези овог документа је још извеснији. Предлог социјалног програма је у односу на првобитну понуду послодавца још и побољшан, тако да би висина отпремнине за случај да радник буде проглашен технолошким вишком сада била 725 евра. Коначан договор још није постигнут, али, сва је прилика, да хоће, јер после девет преговарачких рунди, може се основано претпоставити да ће се висина отпремнине на захтев синдиката још незнатно повећати и да ће се за који проценат подићи једнократно повећање зарада после потписивања купопродајног уговора.

Осим ова два синдикална услова за постизање коначног договора са послодавцем, има изгледа да се додатно поправи и социјални положај радника, који имају статус инвалида.