logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 73 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

АРТИКУЛИСАТИ СВЕ АКТИВНОСТИ, КАКО БИ СОЦИЈАЛНИ ПРОГРАМ БИО САСТАВНИ ДЕО КУПОПРOДАЈНОГ УГОВОРА

Конкретни закључци на седници Одбора Јединствене синдикалне организације НИС а.д, која је одржана 31. октобра у Новом Саду, који су се односили на Социјални програм, повећање зарада, отпис позајмице и скорашњи састанак са представницима министарстава и менаџментом Компаније о овој теми, само су врх леденог брега незадовољства и неизвесности синдикалног руководства материјалним и укупним социјалним положајем запослених уочи процеса приватизације.

Због свих непознаница које се односе на положај запослених у овом предприватизационом времену а, пре свега, због неизвесности да ли ће усаглашени предлог Социјалног програма између руководства НИС а.д. и репрезентативних синдиката, који је добио подршку и од Скупштине НИС а.д, постати саставни део купопродајног уговора, незадовољство се шири и међу синдикалним чланством. Ово су потврдили и састанци синдикалних руководстава у свим деловима деловима НИС а.д. који су одржани после седнице Одбора ЈСО НИС а.д.

Иначе, предлог да се у свим деловима Компаније одрже проширени синдикални састанци на коме би се сви упознали са актуелном ситуацијом, а пре свега, о тешкоћама у остваривању основних синдикалних захтева, потекла је управо са седнице Одбора ЈСО НИС а.д. Ови састанци одржаће се у свим деловима предузећа током ове и идуће недеље. После ових скупова обавеза је руководства репрезентативних синдиката да артикулишу захтеве запослених и да свим средствима синдикалне борбе раде на остварењу радничких захтева, а посебно да се предлог Социјалног програма угради у купопродајни уговор. У овом циљу организује се и ОКРУГЛИ СТО у Сава Центру средином новембра, који је посвећен приватизацији НИС-а и положају запослених у овом процесу.

Медијска кампања која је практично већ почела, а кулминираће после „ОКРУГЛОГ СТОЛА“, управо има за циљ промовисање и остваривање основних интереса запослених, који такође треба да дају свој максимални допринос.