ДОСЛЕДНО ПОШТОВАЊЕ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА И СОЦИЈАЛНОГ ПРОГРАМА

Охрабрујуће су информације после првог сусрета Кирила Албертовича Кравченка, новоименованог генералног директора НИС а.д. и представника већинског акционара ГАСПРОМЊЕФТА са представницима репрезентативних синдиката НИС-а (Горан Такић испред ЈСО НИС а.д. и Миленко Недић испред ЈСО НИС Нафтагас), који је одржан 12. фебруара.

Наиме, како је на седници Председништва Јединствене синдикалне организације НИС а.д. 13.фебруара 2009.године у Новом Саду, известио Такић, менаџмент новог већинског власника  ГАСПРОМЊЕФТ-а стриктно ће поштовати важећи Колективни уговор све време његовог важења, као и Социјални прогам, који је саставни део купопродајног уговора. За запослене ово су два кључна документа, која гарантују правну и материјалну сигурност у наредним годинама.

Према речима председника Јединствене синдикалне организације НИС а.д. новименовано руководство у име већинског власника спремно је да у заједничком раду са репрезентативним синдикатима реализује све предвиђене обавезе, које се односе на положај запослених, али и на пословне планове и велика инвестициона улагања, како би НИС постао лидер у овом делу Европе.

У циљу боље комуникације и успешног обављања свих послова представници руководства Компаније и руководства репрезентативних синдиката састајаће се једном месечно.

Када је реч о значајним текућим обавезама, које су од посебног значаја за положај запослених, репрезентативни синдикати су на првом састанку упознали новименовани менаџмент о предстојећој обавези исплате зараде из добити (13.плата) и повећању зарада. О овим темама ће се, сасвим сигурно, конкретније разговарати већ приликом наредног сусрета са руководством НИС а.д. који је планиран почетком марта месеца.