ПОКРЕНУТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА СТВАРАЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ УДРУЖЕЊА МАЊИНСКИХ АКЦИОНАРА НА НИВОУ НИС а.д.

Председништво Јединствене синдикалне организације НИС а.д. 13. фебруара у Новом Саду једногласно је подржало иницијативу да се садашња три одвојена удружења мањинских акционара у НИС-у окупе у једно, које би ефикасније заступало интересе мањинских акционара.

Износећи овај предлог, Слободан Грдинић, председник Управног одбора најбројнијег Удружења мањинских акционара у НИС-у, кога финансијски, кадровски и логистички подржава ЈСО НИС а.д, истакао је да овде није реч о чврстом повезивању у коме би постојећа удружења изгубила своју препознатљивост, већ је реч о лабавим везама, које би свакако допринеле већем утицају и значају мањинских акционара. Овај предлог достављен је  руководствима друга два удружења (Нафтагас промет и Нафтагас) и њихова је обавеза да се у року од 15 дана изјасне о овој иницијативи. Уколико одговор буде негативан Удружење мањинских акционара иза кога стоји ЈСО НИС а.д, наставиће своје редовне активности у оквиру којих је и заказивање Скупштине акционара. По свему судећи овај скуп ће се одржати током идућег месеца.