logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 28 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

24. МАРТ - ДАН СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ

ПОШТА ПОГИНУЛИМ РАФИНЕРЦИМА

У склопу обележевања Дана сећења на страдале у Нато агресији на нашу земљу, 24. марта у Рафинерији нафте Панчево, положени су венци на спомен обележје погинулим рафинерцима – Мирку Дмитровићу, Душку Богосављеву и Дејану Бојковићу.

У присуству чланова породица погинулих радника, руководства НИС – Петрола и радника Рафинерије, венце су положоли: Весна Мартиновић, градоначелница Панчева, потпуковник Тихомир Милосављевић у име Војске Србије и Владимир Гагић, директор Рафинерије нафте Панчево.
 
„На овај рафинеријски дан сећања, на десетогодишњицу НАТО агресије на нашу отаџбину, не могу а да не кажем да је сагледавајући време иза нас, ипак, победио живот. Рафинерија се усправила, видљивих трагова разорног бомбардовања више нема. Постоје само филмски и фото записи о трагици овог времена. И, наравно, наша сећања.
Сигуран сам да и не постоји бољи начин да се одужимо прошлости - да никада не заборавимо невине жртве и стално гледамо у будућност, уколико не наставимо да из дана у дан стварамо бољи живот“ рекао је директор Рафинерије, приликом одавања поште погинулим рафинерцима за време обележевања десетогодишњице Нато агресије на нашу земљу.