ДОПИС ПРЕДСТАВНИКА МАЊИНСКИХ АКЦИОНАРА ПРЕДСЕДНИКУ СКУПШТИНЕ АКЦИОНАРА

Представници Удружења мањинских акционара Нафтне индустрије Србије упутили су 01.06.2011. године Предсенику Скупштине акционара НИС а.д. Петру Шкундрићу и Председнику Управног одбора НИС а.д. Вадиму Јаковљеву Владиславовићу допис.

«Мањински акционари Нафтне индустрије Србије, који су удружени у два удружења мањинских акционара као запослени и бивши запослени, искључени су из сваког облика присутности и учешћа у раду акционарског друштва.

Познате су нам законске одредбе, односно Статут НИС који представљају формално оправдање за такав однос према мањинским акционарима.

Дуго настојимо да успоставимо сарадњу са НИС а.д. као удружење мањинских акционара, али без успеха.

Молимо Вас да помогнете  већем разумевању за присутност и сарадњу са мањинским акционарима у НИС а.д..

Такође Вас молимо да преставници нашег удружења, председник Удружења Зоран Јовановић и председник Скупштине удружења др Ђорђе Петровић, присуствују Скупштини акционара НИС а.д. 21.06.2011.г., без права учешћа у њеном раду. Тиме би нам омогућили да будемо више у току са догађањима у акционарском друштву.»

Од секретара Друштва Ане Вичугжањине добили смо писмо које можете преузети овде.