logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

УПУЋЕН ЗАХТЕВ ЗА ПРЕДУЗИМАЊЕ МЕРА ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА НА БЕСПЛАТНЕ АКЦИЈЕ

Јединствена синдикална организација НИС а.д. упутила је захтев Председнику Скупштине НИС а.д. др Петру Шкундрићу да предузме све потребне мере како би  акционари у складу са Уговором о купопродаји, Социјалним програмом и Законом о додели бесплатних акција остварили своје право.

Сагласно Уговору о продаји и куповини акција  НИС а.д, обавеза продавца је да предузме све неопходне радње за припрему расподеле акција Комапаније у складу са Законом о праву на бесплатне акције (Службени гласник РС број 123/2007).

Социјалним програмом НИС а.д. Нови Сад, који је саставни део Уговора, послодавац се обавезао да ће омогућити котирање акција на берзи у року који не може бити дужи од 6 месеци од дана потписивања Купопродајног уговора.

На основу Закона о праву на бесплатне акције у НИС а.д. и правним следбеницима,  пријављено је  24.890 запослених и бивших запослених, који имају право на акције.  Законом је дефинисан рок од шест месеци за остваривање  права на поделу бесплатних акција. Такође, напоменуто је и да је право на акције стекло и око 5.000.000 грађана Републике Србије.

Удружење будућих акционара НИС а.д. и ЈСО НИС а.д. предузеће све неопходне мере како би запослени НИС а.д. и бивши запослени, као и сви грађани Републике Србије, остварили своје право на бесплатне акције.