БЕЗ СИНДИКАЛНЕ САГЛАСНОСТИ НА ИЗМЕНЕ КОЕФИЦИЈЕНАТА И ПРИМЕДБЕ НА ПРАКСУ УВОЂЕЊА ПРЕКОВРЕМЕНОГ РАДА БЕЗ НАЛОГА РУКОВОДИОЦА

Осим јасног синдикалног става да се сви елементи Социјалног програма морају односити на све категорије запослених, на предстојећем сусрету представника руководства репрезенетативних синдиката са генералним директором НИС а.д. отвориће се питање нове организације и систематизације послова.

Наиме, став је да се приликом одређивања коефицијената од стране послодавца у појединим организационим целинама у производњи РНП, неће давати сагласност синдиката. Оваква пракса важиће и за остале организационе целине у Компанији.

Озбиљна примемедба репрезентативних синдиката је и на све чешћу праксу увођења прековременог рада без налога руководиоца, што је супротно одредбама Закона о раду и члановима Колективног уговора НИС-а.д. Многобројне усмене жалбе запослених,  које долазе у синдикат, сведоче о овој лошој пракси послодавца.