logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 84 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

СА САСТАНКА КОМИСИЈЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОГРАМА ДОБРОВОЉНОГ ОДЛАСКА ЗАПОСЛЕНИХ

Комисија за реализацију програма добровољног одласка запослених састала се, како је и планирано, у понедељак, 28. децембра у Новом Саду. На састанку су представници менаџмента и синдиката размотрили резултати друге фазе програма у којој су право учешћа имали запослени у администрацији НАП-а, Југопетрола и комерцијалих делова НИС Петрола, као и запослени са инвалидитетом који из оправданих разлога нису могли да учествују у првој фази програма.

У овој фази укупан број запослених који су се пријавили за доборовљни одлазак износи 335.

Од тог броја њих 111 испуњавају све критеријуме дефинисане Програмом добровољног одласка. Сви запослени који су се пријавили и који испуњавају критеријуме за учешће у Програму, дужни су да раскину Уговор о раду закључно са 31.12.2009., а уколико се уговор не раскине, ти запослени губе право каснијег учешћа у Програму.

Комисија је такође закључила да што се тиче категорије људи који нису обухваћени овим Програмом добровољног одласка, а спадају у групу запослених са умањеном здравственом способношћу, њихови случајеви ће бити појединачно размотрени до 15. јануара 2010. Оваквих радника има укупно 29 у Нафтагасу и 60 у Петролу.

Следећи састанак Комисије планиран је за 31. децембар 2009. године.