logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

ПРОГРАМ ОПТИМИЗАЦИЈЕ БРОЈА ЗАПОСЛЕНИХ

У оквиру Програма за повећање ефикасности и профитабилности компаније, НИС наставља реализацију комплекса мера за смањење организационих трошкова у оквиру Програма оптимизације броја запослених у периоду од 18. до 29. марта 2011. године.

За запослене чије се радно место у моменту подношења захтева и у току реализације Програма - а према Правилнику о организацији и систематизацији радних места -  налази у
 • Служби за проверу архиве и стварање елекртонске базе података НИС а.д;
 • Служби за евиденцију непокретне имовине НИС Нафтагас,НИС Петрол Пормет, РНП, РНС  и НИС-ТНГ;
 • Служби за одржавање рекламних акција на бензиским пумпама НИС Петрол ЈП и НИС Петрол НАП;
 • Сектору за попис непокретне имовине НИС а.д. и НИС Петрол;
 • Служби за попис непокретне имовине ЈП, НАП, РНП, РНС, НИС Нафтагас и НИС ТНГ;
биће омогућено да користе право учешћа у Програму оптимизације броја запослених, које је у строгом складу са Социјалним програмом. 

Ту могућност могу да искористе и  радници чије се радно место налази у Правилнику о организацији и систематизацији радних места у НИС а.д. Нови Сад у НИС-Нафтагас, НИС-Петрол, НИС-Петрол Промет, НИС-Петрол Нафтагас промет, НИС-Петрол Југопетрол, НИС-Петрол Прерада (РНП и РНС) и НИС ТНГ.

Износ отпремнине за запослене који добровољно одлуче да напусте компанију је 750 евра за сваку пуну годину радног стажа, увећано за четири просечне зараде у Друштву, из месеца који претходи месецу исплате. За запослене којима је на основу прописа о пензијском и инвалидском осигурању од стране органа вештачења Републичког фонда ПИО издато решење о телесном оштећењу, утврђени износ отпремнине се увећава за 10 одсто.

Такође, у Програму могу учествовани и запослени који  у 2011. и 2012. години имају право за одлазак у пензију, а при том, имају сагласност руководиоца и изјавили су жељу да споразумно раскину радни однос. Радницима који се налазе пред пензијом, поред отпремнине по колективном уговору, нуди се могућност да добију још и једнократну исплату у износу зараде за период који је преостао до стицања услова за пензију.

Запослени који већ имају основ за одлазак у пензију могу да добију компензацију у износу од 2 просечне плате запосленог + 3 просечне плате у компанији. Споразумни раскид радног односа ће бити обављен 31. марта 2011. године.
За све детаље и додатна разјашњења која се односе на права и обавезе по основу учествовања у овом Програму у периоду од 18. до 29. марта, у времену од 12,00 до 17,00 часова, сваког радног дана, запослени се могу обратити лично или телефоном надлежним кадровским службама.

Особе за контакт:
 1. Матица:
  Оливера Полин, 021/481-4652, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
 2. Блок Промет:
  Ивана Бујаковић, 011/222-9141, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  Мирјана Миленковић, 011/222-9935, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 3. Блок Прерада:
  РНП: Биљана Савковић,013/32-4057, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  РНС: Љиљана Обрадовић, 021/662-1568, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
 4. Блок Сервиси:
  Сунчица Башић, 021/481-3573, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
 5. Блок Истраживање и производња:
  Љиљана Томић, 021/481-3458, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Пројекат „Нова Шанса”

Пројекат „Нова Шанса” је део напора НИС а.д. као социјално одговорног послодавца да изађе у сусрет запосленима који су корисници Програма 750.

У оквиру пројекта ће бити отворен Центар за транзицију радника који ће:
 1. пружати информације корисницима програма у вези са - Програмом 750, правима корисника програма, могућностима налажења новог посла, решавањем проблема стреса и конфликата, могућностима додатне обуке и преквалификације, могућностима за инвестирање средстава добијених путем програма 750;
 2. бити усмерен на налажење новог запослења путем Клубова за тражење посла и учењем вештина запошљавања;
 3. решавати проблем стреса и конфликата путем саветовања;
 4. помоћи особама које желе да започну приватни бизнис, израдом бизнис планова, помоћи при отварању предузећа, проналажењем додатних извора финансирања.
У Центру за транзицију радника биће запослено особље које припада НИС а.д.
Пројекат „Нова Шанса” се реализује у партнерству са Националном службом за запошљавање, Покрајинским извршним већем, Гаранцијским фондом, Регионалним центром за развој малих и средњих предузећа.

Локација првог Центра за транзицију радника је у Народног Фронта 12, Нови Сад, просторије бивше Војвођанске Банке.

Документи за преузимање:
 • Понуда запосленима у Друштву да се пријаве за Програм оптимизацијеброја запослених;
 • Захтев за споразумни прекид радног односа.