СВЕ ВЕЋЕ НЕЗАДОВОЉСТВО ПОВОДОМ ПРЕДЛОГА АКЦИОНАРСТВА И ПРИВАТИЗАЦИЈЕ НИС-а, КОЈИ ЈЕ ИЗНЕО МИНИСТАР ДИНКИЋ

НАЈАВА И ОТПОЧИЊАЊЕ ШТРАЈКАЧКИХ АКТИВНОСТИ

Највиша руководства репрезентативних синдиката у НИС а.д. на јучерашњем састанку опет су потврдила једнодушан став да у потпуности одбацују Kонцепт приватизације и акционарства у НИС-у, који заговара Млађан Динкић, министар за економију и региноални развој.

После саопштења за јавност, које су репрезенативни синдикати и Удружење будућих акционара НИС-а већ пласирали, јуче се отишло корак даље и репрезентативни синдикати су отпочели штрајкачке активности, које у овој фази, пре свега, подразумевају свеопшту медијску акцију, како би се грађанима Србије и свим онима који до сада нису остварили право на бесплатне акције предочило да је концепт министра Динкића погубан за њих.

О ставовима руководства репрезентативних синдиката упућене су детаљне информације председнику владе Србије, ресорном министарству, док је о спремности синдиката да прибегне свим видовима синдикалне борбе у одбрани права на бесплатне акције упознато и руководство НИС а.д. – генерални директор Компаније и председник Управног одбора.

Задатак је свих синдикалних организација у деловима НИС а.д. да донесу одговарајуће одлуке и започну са  синхронизованим штрајкачким активностима.

На јучерашњој седници формиран је и Штрајкачки одбор и ту улогу обављаће Одбор Синдиката ЈСО НИС а.д, а председник Штрајкачког одбора је Горан Такић.

Фронт супротстављања најављеном концепту приватизације и акционарства министра Динкића се све више шири, и јуче је на седници  Већа Савеза самосталног синдиката Србије једногласно закључено да се без потпуно отворене јавне расправе не може обављати процес приватизације јавног сектора, посебно у делу који се тиче неспорног права запослених и свих грађана на бесплатне акције.