logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

НАСТАВАК ШТРАЈКАЧКИХ АКТИВНОСТИ

На заједничкој седници Изршних органа два репрезентативна синдиката у НИС а.д. одржаној дана 16.11.2007.године јединствено је донета Одлука о наставку штрајкачких активности.

Штрајкачки захтеви су:
  1. Подела бесплатних акција запосленима у НИС а.д. у складу са важећим Законом, Уредбом Владе републике Србије и усвојеном Стратегијом приватизационог саветника.
  2. Примена усвојене Стратегије приватизације Владе републике Србије број 023-01-483/2006-01 за НИС а.д.
Закључци са седнице су следећи:
  1. Преговарачки тимови синдиката у саставу: Горан Такић, Вељко Жунић, Радован Зељковић, Миленко Недић и Миливоје Војиновић одазваће се позиву за састанак Министра за економију и регионални развој Млађана Динкића, заказан за 20.11.2007.године, и изнеће јединствене штрајкачке захтеве и ставове усвојене на данашњој заједничкој седници.
  2. Преговарачки одбор ће у среду, 21.11.2007.године у 11.00 часова у просторијама НИС Југопетрола одржати заједничку седницу Извршних органа два репрезентативна синдиката на којој ће се донети јединствена одлука о штрајку упозорења, генералном штрајку и активностима оба синдиката на организацији великог протесног митинга.
  3. Такође, донета је јединствена одлука  о образовању централног штрајкачког одбора Нафтне и гасне привреде Србије који ће чинити Извршни одбори два репрезентативна синдиката и представници синдиката ЈП Србијагас и ЈП Транснафте и Удружења малих и будућих акционара Нафтне индустрије Србије.
  4. Задужују се све синдикалне организације у Нафтној привреди Србије да формирају своје штрајкачке одборе, обавесте све своје запослене и доставе предлог активности око организације штрајка до среде 21.11.2007.године
  5. Оба Одбора су донела Одлуку да наступају синхронизовано са представницима Републичког одбора за енергетику и петрохемију и Већа Савеза Синдиката Србије и Покрајине док према Конфедерацији Слободних синдиката имају став да у заједничком разговору пронађу модел заједничких активности.