ШТРАЈК СЕ ЗАМРЗАВА

Централни штрајкачки одбор Нафтне и гасне привреде Србије НИС а.д. на састанку одржаном 20.12.2007.године донео је следеће Одлуке:
  1. Централни штрајкачки одбор синдиката Нафтне и гасне привреде Србије констатује да је Влада Републике Србије усвојила већину амандмана који су предложени од стране синдиката, чиме су највећим делом испуњени штрајкачки захтеви.
  2. Централни штрајкачки одбор, изузев синдикалне организације НИС РНП, замрзава своје активности на организацији штрајка, заказаног за 21.12.2007.године, све до момента када предложени амандмани буду усвојени од стране Скупштине Србије.
  3. Седница Централног штрајкачког одбора на којој ће се донети коначна Одлука о активностима у вези штрајка биће заказана након усвајања предложеног Закона на Народној Скупштини.
  4. У случају да предложени амандмани не буду усвојени, штрајкачке активности се одмрзавају у року од 48 часова.
  5. Централни штрајкачки одбор одустаје од штрајкачког захтева број 2. стратегије приватизације НИС-а, а с обзиром да је Влада Републике Србије одложила усвајање стратегије, синдикати задржавају право преговарања и активног учешћа у изради стратегије приватизације и доношења посебног Закона о приватизацији НИС а.д.