Uncategorised

ПОТПИСАН КОЛЕКТИВНИ УГОВОР ЗА НИС А.Д.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и председник ЈСО НИС-а Горан Такић потписали су данас у Београду нови Колективни уговор за запослене у НИС а.д.

Досадашњи Колективни уговор истицао је ове године и тим поводом су преговарачки тимови послодавца и синдиката започели преговоре које су  успешно окончали за само пет дана.
Нови Колективни уговор важиће наредне три године а сачувана су сва права запослених  која су до сада постојала.

Свим члановима синдиката биће уручен примерак новог Колективног уговора за НИС а.д.

НИС ИСПЛАТИО ДИВИДЕНДУ АКЦИОНАРИМА ИЗ ДОБИТИ ЗА 2015. ГОДИНУ

Компанија је исплатила акционарима дивиденду из добити за 2015. годину 19. септембра.
Укупан износ за исплату дивиденде износи 4,026 милијарди динара, што је 25 одсто нето добити из претходне године.Нето износ по акцији је 20,99 динара
Исплата мањинским акционарима обавља се преко Централног регистра хартија од вредности и то на рачуне које користе за трговање акцијама или на рачуне које су дали приликом пријављивања за бесплатне акције.

ЗАМЕНА ЗДРАВСТВЕНИХ КЊИЖИЦА

На иницијативу Синдиката Послодавац је прихватио да, у сарадњи са Републичким фондом за здравствено осигурање, изврши замену здравствених књижица картицама здравственог осигурања за све запослене, као и чланове њихових породица осигураних преко њих. За сва питања запослених везана за пријаву и одјаву на фондове обавезног социјалног осигурања и издавања здравствених књижица од септембра месеца 2016.године бице отворен инфо мејл:_HR Zdravstvene knjizice и телефонска линија: 021-481-5423

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА ПИРЕУС БАНКЕ ЗАПОСЛЕНИМА У НИС А.Д.

НИС а.д. Нови Сад у сарадњи са Пиреус банком, и ове године, омогућила је готовински кредит за своје запослене и запослене у зависним друштвима (Нафтагас – Нафтни сервиси д.о.о. Нови Сад, Нафтагас- Технички сервиси д.о.о. Зрењанин; Нафтагас – Транспорт д.о.о. Нови Сад и НТЦ – НИС Нафтагас д.о.о Нови Сад).

У односу на претходне године, Kомпанија је позајмицу омогућила и запосленима компанија Ревност а.д. Нови Сад, Manpower d.o.o. Beograd i Inter Safe Business d.o.o. Beograd који су ангажовани у НИС а.д. и зависним друштвима.

За више детаља преузмите документ кликом на линк.

ЈСО НИС А.Д. Нови Сад, упутио је предлог Генералном директору НИС а.д. Кирилу Кравченко, да се запосленима, бившим запосленима и законским наследницима стамбених кредита преминулих запослених, одобри превремена отплата стамбених кредита под повољнијим условима. Овај предлог односи се на стамбене кредите које су запослени НИС а.д. добили од Нафтне индустрије Србије до 2011.године.
Предлог Синдиката је да рок за пријаву превремене отплате буде до краја маја 2016.године, како би сви корисници кредита били на време информисани.