logo

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 41 гостију и нема пријављених чланова

Питања

pitanja.gif

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У НИС А.Д.

На седници Председништва Јединствене синдикалне организације НИС а.д, одржане 13.03.2007. године, поново су разматрани захтеви послодавца за распоређивање запослених, односно за повећање коефицијената одређеним запосленима.

Став синдиката је да се сагласност на повећање коефицијената неће давати јер наведени коефицијенти нису утврђени Колективним уговором за НИС а.д.

Јединствена синдикална организација НИС а.д. у складу са Колективним уговором покренула је иницијативу за израду коефицијената за сва радна места и доставила је послодавцу писменим путем, на коју до дана данашњег нисмо добили одговор.

Правилником о организацији и систематизацији послова утврђено је да ће се његове измене и допуне  примењивати након утврђивања коефицијената у складу са Колективним уговором.

Јединствена синдикална организација НИС а.д. Нови Сад дала је сагласност једино за нове утврђене коефицијенте за одређена радна места која су дефинисана Споразумом, потписаним од стране председника Управног одбора НИС а.д. и председника репрезентативних синдиката, што укупно износи 99,4 коефицијената на нивоу НИС а.д.

Обавештавамо све запослене да свако распоређивање запослених, односно повећање коефицијената запосленима без сагласности репрезентативних синдиката, није у складу са Правилником о организацији и систематизацији послова у НИС а.д, Колективним уговором за НИС а.д. нити је предвиђен потписаним Споразумом и сматра се КРШЕЊЕМ Колективног уговора и општих аката.